geniet van Organo koffie/thee/choco ten voordele van blauw kruis

 

Jammer genoeg volstaat een flinke dosis dierenliefde niet om een asiel draaiende te houden. Er zijn zeer veel inkomsten nodig om de maand door te komen. Dierenarts, voeding, werknemers, kuisproducten etc… Dat alles kost een bom geld!

U kunt ons helpen!

Word lid van de vereniging

Voor  € 20,- per jaar kunt u lid worden, u krijgt dan om de 3 maand ons tijdschrift in uw bus en zo wordt u op de hoogte gehouden over wat er gaande is in het asiel. U kunt het bedrag overschrijven op onze rekening met vermelding “lidgeld (jaartal)“. We sturen u de lidkaart op. De lidkaart is geldig tijdens het kalenderjaar (1 januari – 31 december).

Word meter of peter van een kattenren of een hond

U kunt meter of peter worden van één van onze zittenblijvertjes onder onze dieren. Dit kan op de volgende manier: bezoek onze website:www.hetblauwekruiskust.be of ga langs in het asiel, daar zult u een lijst vinden van de honden die reeds lang in het asiel verblijven. Stort 15 euro voor een hond. U kunt ook meter worden van een kattenren voor  7,5 euro  per maand. Meer info vindt u hier.

U kunt ons ledenblad sponsoren

Heeft u een zaak? Wilt u uw publiciteit zien verschijnen? Bel dan gerust tijdens de openingsuren naar 059 70 44 37. of stuur ons een mail. Wij bezorgen u binnen de kortste keren een prijsofferte. Uw logo wordt dan ook op de website in de kijker geplaatst.

Geeft u liever geen geld, maar wil u toch iets doen voor het asiel?

Schoonmaakmiddelen, Dettol, borstels, dweilen, bureaugerief, alles is welkom.

Wilt u voeding schenken?

Ook dat kan; blikken voor de honden en poezen, cat-milk enz… ook daar zijn wij heel blij mee. Geef ons een duwtje in de rug, dat stimuleert ons om door te gaan.

Een gift doen?

Wie wil steunen kan dit op het ING nummer: BE96 384-0430601-05.
Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
 U ontvangt van ons een fiscaal attest in het voorjaar van het volgende jaar.

Legaat

In dien U – na uw overlijden – aan Het Blauwe Kruis een schenking wenst te doen, doe het dan vooral tijdig. Uw legaat laat ons toe het lot van de dieren merkelijk te verbeteren. Een erflating kan gebeuren voor notaris (die voor u het nodige zal doen) of bij geschreven testament. Heel belangrijk in dat geval is dat het testament eigenhandig geschreven wordt.

Hierna volgt een voorbeeld:
Ik, (naam, geboren te, plaats en datum) wonende (straat, nummer en gemeente) verklaar te legateren aan Het Blauwe Kruis Oostende Dierenasiel Vzw, waarvan de zetel gevestigd is te Oostende, Cederdreef 1, de som van ……, vrij van alle rechten en kosten, ook van successierechten.
Gedaan te (plaats en datum) Handtekening

Duolegaat

Zoals de naam het aangeeft is dit een legaat aan twee of meer begunstigden, waarvan er tenminste één een VZW is. Het voordeel van zo’n legaat bestaat erin dat de erflater aan een natuurlijk persoon netto (d.w.z. zonder nog af te houden successierechten) kan legateren terwijl hij/zij ook een VZW met een bepaald bedrag kan begunstigen.

We hebben een folder uitgegeven over dit onderwerp die u kunt verkrijgen in het asiel. Hieronder volgt een voorbeeldje:
U schenkt via testament 50.000 euro aan erfgenaam X. Die moet 45% successierechten betalen en houdt dus netto maar 27.500 euro over.
Met een duolegaat splitst u bijvoorbeeld die som in 30.000 euro voor erfgenaam X en 20.000 euro voor het blauwe Kruis van de Kust.

Resultaat: onze vzw betaalt alle successierechten. Voor een goed doel is dat 8,5% op het eigen deel plus 45% op het deel van de erfgenaam. Of: 1.700 + 13.500 = 15.200 euro in dit voorbeeld. X krijgt dus de 30.000 euro volledig en houdt dus meer over.

Samenvattend:

  • in het eerste geval krijgt de erfgenaam 27.500 euro en het asiel niets
  • in het tweede geval van duolegaat krijgt uw erfgenaam 30.000 euro en het asiel krijgt 4.800 euro
  • Iedereen wint!
Trooper

Bestel online via Trooper & u steunt ons goede doel. Online bestellen kan bij Lidl, Collect &Go, Brantano, Hema, Cool Blue, Zalando, Media Markt, Plopsa, Dreamland… en zoveel meer – ontdek het hier & steun ons: www.trooper.be/hetblauwekruisvandekust

Rouwbegeleiding

De beste therapeut heeft een vacht en vier poten. Wat als we ze moeten missen… Warmhartige dierenvrienden, iedereen heeft het moeilijk na het overlijden van een geliefd huisdier. Erover kunnen praten tijdens een rouwperiode doet wonderen. Maak een afspraak: kate@hetblauwekruiskust.be

Wij danken u reeds bij voorbaat.

Het Blauwe Kruis-team

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb